Hardlopen

Vanaf maart 2015 wordt er bij Phoenix een hardloop training aangeboden onder leiding van Peter Stout. Er zijn in eerste instantie twee groepen ontstaan: een beginnersgroep en een gevorderden groep. De beginnersgroep begon rond de twintig mannen en vrouwen. Helaas is de groep iets kleiner geworden vanwege blessures maar is inmiddels doorgegroeid tot de gevorderden groep! Het doel was de vijf kilometer te lopen en dat is gelukt. In juni hebben alle deelnemers de drie plassenloop gelopen.

Iedere dinsdag en donderdag bleef de groep ook in de zomervakantie lekker door trainen. In het Balijbos, Westerpark , Buijtenpark en rond het Noord AA. Er is een gezamenlijke Whatsapp groep, dus iedereen wordt steeds op de hoogte gehouden van elkaars trainingen, wat elkaar weer stimuleert.

De gevorderden groep was een stuk minder groot, die kregen privé training. Charles loopt als laatste van de groep om zo iedereen tot het eind te begeleiden.

Na de zomervakantie is weer een nieuwe beginnergroep begonnen. Hier is nog ruimte voor meer enthousiaste lopers, een basisconditie is handig om te hebben aangezien de trainingen al een aantal weken begonnen zijn. De gevorderden groep traint lekker verder om het volgende doel te halen, de 10 km.

Om nog beter gezien te worden tijdens het hardlopen zijn er eigen loopshirts, gesponsord door R & C Wagner Vleeshandel & Party-Catering en Avanti sport.

Mocht je na het lezen vragen hebben of wil jij je aanmelden? Dit kan via hardlopen@svphoenix.nl of bel even: 06-38438473.

Peter Stout

Ervaring van een deelnemer – Marga

In maart zag ik een berichtje op Facebook voorbij komen van SV Phoenix waarin werd aangekondigd dat er hardlopers werden gezocht om op regelmatige basis te trainen en dit langzaam op te bouwen. Ik twijfelde en al gauw bedacht ik dat het niets voor mij zou zijn. Ik vroeg mijn man of het misschien iets voor ons samen was om te doen. Maar mijn man is wat langer en loopt dus wat harder, ook wilde hij zich niet 2x in de week binden aan de trainingen.

Ik vergat het berichtje maar totdat ik een moeder van een spelend clublid tegenkwam in het stadshart. Ik had bewondering voor haar figuurlijke resultaten die zij behaald had. Sporten waaronder hardlopen had hierbij goed geholpen. Zij was het die mij enthousiasmeerde voor het hardlopen.

Thuis gekomen het hardlopen weer ter sprake gebracht. Ik had 3 jaar geleden al eens geprobeerd om regelmatig hard te gaan lopen en destijds hardloopschoenen laten aanmeten bij Starshoe. Om blessures te voorkomen met mijn oude schoentjes naar Starshoe gegaan en om advies gevraagd. Uiteindelijk gekozen voor een stel nieuwe schoenen en ik was er bijna klaar voor. Nu moest ik nog een fatsoenlijk outfit regelen, geen probleem want dat is namelijk een van de leukere dingen.

De eerste training was aanstaande, best een grote groep van zo’n 20 personen. Het was pittig maar na afloop toch een voldaan gevoel. De trainingen werden de weken erna verder met minuten uitgebouwd. Iedereen zag daar tegenop en twijfelde of het haalbaar was. Toch lukte het iedere keer weer wat de trainers al voorspelde. De groep werd langzaam iets kleiner deels door blessures en deels door andere zaken. De gezelligheid en de gemoedelijkheid bleef. Ik verhuisde van de middenmoot naar de achterhoede in de groep steevast vergezeld door Charles, Peter liep immers voorop.

Met de trainingen werden er doelen gesteld en gehaald. In het weekend mocht je zelf trainen wat de meeste van ons ook deden om de regelmaat erin te houden. Al snel werd het doel gesteld om aan het einde van het seizoen een wedstrijd van 5km te lopen. Ik hield niet voor mogelijk dat dat zou lukken. 28 juni jl., na 3 maanden trainen, was het zover en hebben we de 3Plassenloop gedaan. Wat een succes iedereen heeft de wedstrijd uitgelopen, wat een geweldige prestatie.

Na deze 3 maanden is er geëvalueerd en besloten om door te gaan en nieuwe doelen te stellen. Ik ga er weer voor en kan eigenlijk iedereen die nog twijfelt aanbevelen om zich aan te melden en mee te doen. Peter/Charles bedankt voor jullie inzet en groep bedankt voor jullie gezelligheid.

zaterdag 17 november 2018
17/11 11:15ALO C2 - Phoenix C2