Maatschappelijke Stage

Wat is een maatschappelijke stage?

Maatschappelijke stage is een initiatief vanuit de overheid. Leerlingen van het voortgezet onderwijs (vo) zijn de komende jaren verplicht om vrijwilligerswerk te verrichten gedurende hun schoolloopbaan. De stage kan op verschillende manieren bijdragen aan de ontwikkeling van de leerling. Naast maatschappelijk bewustzijn en het doen van vrijwilligerstaken draagt het bij aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Verspreid over de periode van het vo moeten leerlingen een bepaald aantal uren besteden aan maatschappelijke stages. Op dit moment vwo-leerlingen 72 uur, havo-leerlingen 60 uur en leerlingen uit het vmbo/mavo of praktijkonderwijs 48 uur.

Phoenix en maatschappelijke stage

Vanaf het seizoen 2011-2012 is het mogelijk dat leerlingen van het vo hun maatschappelijke stage bij Phoenix uitvoeren. In overleg met de Phoenix-stagebegeleider wordt een activiteit gekozen die bij de leerling en Phoenix past. De stage kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Sommige scholen kiezen voor een uitvoering in de vorm van een projectweek, maar er zijn ook mogelijkheden om de stage over een langere periode uit te smeren. In overleg met de stagebegeleider van Phoenix, de school en de leerling is er veel mogelijk.

Stage voor het middelbaar of hoger beroepsonderwijs

Ook als je een opleiding in het middelbaar of hoger beroepsonderwijs volgt kan je je stage bij Phoenix uitvoeren. In overleg met het opleidingsinstituut worden samen met de stagebegeleider van Phoenix afspraken gemaakt over invulling en tijdsbesteding van de stage.

Stagebegeleiding vanuit Phoenix

De stagebegeleider van Phoenix zal voor de leerling optreden als contactpersoon en vraagbaak, tevens zal zij de afstemming van stage met de school verzorgen. Afhankelijk van de activiteit die de leerling uitvoert (welke vanuit de school is goedgekeurd) en het niveau van de leerling, wordt de begeleiding bepaald.

Meer informatie

Heb je interesse om je stage bij Phoenix uit te voeren neem dan contact op met de stagebegeleider van Phoenix:
Jeanette Slappendel | 079 3416749 | jslappendel@casema.nl

Op www.samenlevenkunjeleren.nl kan je meer informatie vinden en worden alle facetten van maatschappelijke stages besproken.

zaterdag 2 juni 2018
Phoenix 4 - OKV 418 - 9