Bijna voor het echie

De wedstrijden tegen Dunas (fusieclub Dubbel Zes en Futura) o.l.v. collega Looyestein waren best het aankijken waard. Phoenix 2 had in deze samenstelling wel even nodig om in het ritme te komen. Na 5-1 kwamen we hand over hand terug maar gingen we rusten met een kleine achterstand. Ook het begin van de tweede helft was moeizaam qua scoren. Einde 10-15 maar eigenlijk best leuke acties gezien, hangijzertje is het afronden. Phoenix 2 creëerde genoeg kansen maar het afronden liet te wensen over. Niets aan de hand want alles is trainbaar.
Phoenix 1 had ook niet te klagen over publieke belangstelling en scoorde er lustig op los in de eerste helft (11-4 zegt wat dat betreft genoeg). Marlous, nog steeds last van de kopstoot van vorige week, maakte vrij snel in de 2e helft ruimte voor Lois en Bart kwam in de ploeg voor Danny. Het eerste aanvalsvak leverde wel wat in waardoor het scoren in de tweede helft wat minder soepel verliep hoewel Lois een van haar eerste schoten direct verzilverde. Wellicht vinden we nog wat discussiepuntjes in de video op onze Facebook pagina maar a.s. dinsdag komt Viking al weer op bezoek om nog een keer te trainen voor het echte werk op 5 september. Gezien de belangstelling van deze zaterdag ga ik er eigenlijk wel van uit dat het dan weer behoorlijk moeilijk wordt om de anderhalve meter te handhaven bij alle toeschouwers. Maar met ieders hulp gaat dat ook dan weer lukken.