• Het is alweer even geleden maar de verslagen blijven komen hoor!
    Op zaterdag 13 mei mocht de C1 naar Amsterdam. Wedstrijdsport is leuk maar betekent wel dat je soms iets verder moet rijden en dan weer heel andere clubs tegenkomt. Vandaag Blauw Wit, nog steeds dezelfde locatie als waar ik zelf ooit speelde (jaren 60 en 70 van de voorgaande eeuw) met mijn toenmalige club Luto. De weg was dus zo gevonden, de parkeerplek ook, alleen iets duurder dan toen.

    Een mooie accommodatie, prima grasveld en dan helaas oude ballen. Ook hier een eeuwenoud fenomeen dat het goede materiaal is voorbehouden aan de senioren en de jeugd het met de resten mag doen! Pijnlijk feit dat de coach zelf speelde in een seniorenteam en een tas met wel 10 nieuwe ballen bij zich had, deze stond dus gewoon achter de dug out!

    Maar ja het gaat om het spel. Blauw Wit had op het veld al wat punten verzameld en had ook in de zaal laten zien dat ze kunnen scoren. Phoenix C1 gaat gewoonte getrouw uit van de eigen kracht bij het dynamisch aanvallen en strak verdedigen! In de wedstrijd moesten we eerst nog even afrekenen met de vanzelfsprekendheid! We hebben de ervaring dat we sterk zijn en veel scoren. Blauw Wit heeft echter ook goede spelers en liet niet zomaar over zich heen lopen. Wij hadden hier wat moeite mee en moesten een aantal malen goed in de spiegel kijken en echt meer ons best gaan doen!

    Dan komt de mentale veerkracht naar boven en zien we steeds andere spelers het initiatief nemen en komen we korfballend weer boven drijven. Blauw Wit had een aantal heren die gewoon goed waren en prima aan het korfballen waren. Onze heren hadden het daar druk mee en moesten de initiatieven meer bij de dames laten. Die deden dat prima waardoor er weer ruimte ontstond voor mooie acties en doelpunten. We hebben er weer 10 gescoord waarbij er een aantal hele mooie bijzaten ontstaan door echt teamwerk en door blijven gaan! Onze verdediging is taai als altijd ook op tijd wakker geworden en wist zeker de laatst 20 minuten de boel potdicht te houden! Een aantal doelpunten van Blauw Wit ontstond eerder door toch wat te makkelijk te verdedigen en veel ruimte weg te geven. Het leverde mooie leermomenten op voor spelers en team (en coach) waarbij we de les tot ons namen en weer verbeterde. Blauw Wit kwam dus niet verder dan 7 doelpunten!

    Na de wedstrijd gauw weer naar huis met de twee punten! (dat scheelt parkeergeld) en een aantal spelers werd al opgewacht voor de nodige invalbeurten!