Corona malaise

Hoewel Roda het woord niet in de mond heeft genomen (een hoop zieken) verzochten zij wel om de wedstrijd van vandaag te verschuiven naar donderdag 22 oktober om 20.45 uur. In vele opzichten kan dat een voordeel blijken. Allereerst natuurlijk kon het hele eerste reserve staan bij Phoenix2 in de niet geheel onbelangrijke wedstrijd tegen het jonge Die Haghe3. Ten tweede hoefden wij niet in dat pleuris weer te spelen en wellicht mag er na volgende week gewoon weer publiek komen kijken, spelers die tot op het bot nat zijn lekker warm douchen na de wedstrijd en gewoon een old school 3e helft.
Toen ik het veld opliep waren er maar liefst drie handhavers aanwezig om te controleren of Phoenix zich wel aan de (veel te zware) regels hield. Natuurlijk was alles prima geregeld en had ik het idee dat alleen de handhavers (vermoedelijk niet uit 1 bubble) zich schuldig maakte aan “binnen afstand”!
De eerste helft was een moeizame, zeker in de eerste 20 minuten, waar Die Haghe simpelweg veel beter afrondde en uitliep naar 2-6 en 3-7. Wissels werden gebruikt en hand over hand kwam het tweede op stoom. Het is zo simpel wanneer afstand schoten vallen en vrijers en stippen er gelijk in gaan. Het begon al aardig te regenen toen de 8-7 viel en vlak daarna floot de scheidsrechter voor de rust. Volgens mij had Natas en/of Willie nog gezorgd voor warme thee zodat iedereen toch nog een beetje warm kon worden in de deprimerende natheid van het Phoenix veld.
In de tweede weg was Phoenix 2 de hele helft beter en dat uitte zich uiteindelijk ook in de score. Toch duurde het behoorlijk lang voordat we uitliepen naar 8-12. Daarna kon Peter nog wat terug wisselen en was de missie geslaagd. Vele handen maakte licht werk en kon iedereen huiswaarts om in besloten kring de eerste overwinning van het seizoen te vieren. Jammer dat Jill’s 4e werd afgekeurd anders had het 17-10 geweest. Maar goed wie daar op let is een kniesoor!
Volgende week uit naar ALO, wellicht kan de selectie de opwaartse lijn doorzetten in de bosjes van Pex. Ik vraag me af of we allemaal een reispas moeten aanvragen wanneer ons op “oranje terrein” gaan begeven.