De lol is er wel af!

Van het ene uiterste naar het andere. Corona neemt toe en nijgt naar een gevreesde 2e golf. Maar echt niet omdat het thuispubliek bij veldwedstrijden de anderhalve meter regel af en toe negeerden. Veel teveel reisbewegingen naar landen waar ook de eerste golf vandaan kwam door jeugdige mensen die simpelweg op vakantie wilden volgens de oude wetten is mijns inziens de echte boosdoener. Zelf ging ik naar Friesland met Juud i.p.v. San Francisco, Las Vegas en Los Angeles. Vakantie in eigen land was een openbaring. Heel anders dankorfballen met de superstrenge regels van het O.M.T. Via de afsluitdijk en Medemblik precies zo uitgekiend dat we 5 minuten voor aanvang van Apollo2-Phoenix2 binnenkwamen om te filmen. Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk in een terecht gelijk spel eindigde door belangrijke goals van invaller Danny (die op Steef zijn plek in het eerste ging spelen). Omdat we 2 keer achterstonden op het eind zeg ik een punt gewonnen. De wedstrijd staat op youtube dus oordeel verder zelf maar. Kwartier voor het einde van het 2ebegon het licht te regenen maar aan het eind was het al een gestaag gezeik van de opspelende prostaat van koning Pluvius die er hoe dan ook flink zin in had. Hoewel we 5 minuten eerder starten waren er maar weinig spelers die warm aan de wedstrijd begonnen. Toch stond het in 5 minuten 3-1. 6 minuten later stonden we met 4-3 voor door goals van Marlous, Merit Mike en Danny (voor de geschorste Steef). Wij verdedigde solide maar namen wel vaak te snel het schot. Van te ver, te snel en op verkeerde momenten. Al die ballen waren een makkelijke prooi voor de terugvallende heren van Apollo. Apollo stond 10 minuten voor rust met 6-4 voor toen Jill, Tjalle en goed een spelende Mike eindelijk hun inzet beloont zagen (6-7) en dan blijkt korfbal vrij simpel ook al was iedereen al lang zeiknat. Toen Mike meteen na rust 6-8 noteerde leek de overtuiging te groeien dat er wat te halen viel in Heerhugowaard. Na 40 minuten stipte Danny, die net als Mike lekker speelde, naar 8-11. Het ging een tijdje zo door dat Apollo scoorde en wij ook. Toen Mike met een tweeluik de stand naar 9-13 tilde waren er toch nog 11 minuten te gaan en ging deze scheidsrechter na 3 ballijnen ook al fluiten voor tijdrekken. Gelukkig bleek dit vierpunten gat voldoende om de wedstrijd uiteindelijk over de streep te trekken. Ik heb twee spelers met naam genoemd maar collectief was Phoenix vandaag ook weer zeer sterk aan het verdedigen. Apollo kon misschien wel vaker schieten maar er zat vrijwel altijd druk op die ballen. Denise zag haar afstand schot  vallen en de 10-14 was dan ook teveel van het goede voor Apollo. Nog twee keer stribbelden zij tegen maar de volle winst ging gelijk mee de auto in. Want er mag helemaal niets meer en een feestje vieren in de zeikregen is een beetje respectloos naar de tegenstander. Toch had Steef ook nog een aandeel in de winst want hij de ploeg getraind de week voorafgaand aan de wedstrijd. Tevens kudo’s voor de reserves, de rest van het tweede en niet in de laatste plaats voor alle junioren die bij beide wedstrijden aanwezig waren en bij Phoenix2 zelfs een groot aandeel hadden in het eerste punt. Omdat Swift verloor van KIOS pakte Phoenix1 alleen de tweede plaats in de poule. Roda komt zaterdag naar Zoetermeer. Ze hebben nul punten maar we gaan helemaal niets onderschatten want, ook kan niemand het zien, we willen toch iedere keer weer aan de goede kant van score eindigen.