• Weet u het nog, ALO uit, pauze stand 0- 5. Eindstand 6 – 6. Het verslag teruglezend werd ik weer even bedroefd, het ging niet over korfbal maar vooral over gedrag.

    “Dus, Phoenix C1, onder de omstandigheden van de 2e helft hebben wij gedaan wat we konden en heel belangrijk, we zijn bij ons zelf gebleven, we reageerde niet op gelijke wijze maar bleven trouw aan de Phoenix C1 inzet en spel! We nemen gewoon 1 punt mee en herstellen dit in de vervolgwedstrijd in februari, ook op de Phoenix C1 manier! “

    En dus vandaag weer ALO, bij de voorbereiding was er spanning merkbaar, deze lag dit keer echter bij de coach, de spelers hadden zin in een mooie pot en waren op en top gemotiveerd! Als coach heb je dan maar een taak, aanpassen, rustig blijven en go with the flow! Nu vertrouw ik dit team en het team heeft zelfvertrouwen, komt goed dus!

    Bij de voorbereiding kwam er weer wat geurige haarlak tevoorschijn voor op de schoenzolen, we zijn nu officieel ook het best ruikende team van Phoenix! In deze wolk van vertrouwen en geurig aroma gaan we de strijd aan met rivaal ALO. Nu kan ik er een lang verslag van maken en een kort! De eindstand spreekt boekdelen, 16 – 5. We hebben mooi en sportief korfbal gezien, veel goede aanvallen, tempowisselingen combinaties over meerdere schijven en zuivere schoten! En weer een verdediging die de boel muurvast zet. Als je verdediging staat te gapen omdat de bal maar niet komt doordat ALO de bal niet weg krijgt uit hun verdediging ben je duidelijk de sterkere.

    ALO had dit keer maar 1 coach meegenomen, dit keer een sportief coachende man die zijn best deed er een wedstrijd van te maken, gedurende de eerste minuten! In de loop van de wedstrijd kwam een speler klagen, het loopt niet bij ons, help! Ja, zei de coach, Phoenix is gewoon veel sterker dan wij! Een mooie samenvatting! Dus klaar en door!

    Volgende week en de week daarna en de week daarna geen wedstrijd voor de C1, even pauze, we trainen uiteraard door om scherp te blijven en omdat trainen ook gewoon leuk is! Daarna vanaf 11 maart nog een serie van drie wedstrijden en dan op 1 april de eindstrijd tegen Dunas!