• Phoenix B1 – IJsselvogels B1

  Na de succesvolle oefencampagne van de B1 was het afgelopen zaterdag zover! We gaan beginnen in de 1e klasse.
  De afgelopen twee jaren hebben we hier naar toe gewerkt, we hebben getraind, geoefend, werden beter, werkte hard en waren super gemotiveerd. De afgelopen twee weken nog twee oefentoernooien, 1 op 1e klas niveau in Sliedrecht en uiteraard het Excelsior toernooi met tegenstanders van gemengd niveau. In deze wedstrijden echt geoefend, nieuwe dingen geprobeerd en veel gerouleerd met onze 5 heren! En ondertussen een 2e plek in Sliedrecht en de beker gewonnen bij het altijd leuke starttoernooi van Excelsior.

  Dan zaterdag, de ploeg was klaar, gemotiveerd en toe aan de nieuwe uitdaging. De spelers gingen met een relatief simpele opdracht het veld in. “Inzet tonen en samenwerken”!
  Al snel bleek dat het in de 1e klasse echt anders is, een goed team tegenover ons met daarin ook nog enkele uitblinkers! We kregen weinig ruimte bij onze aanvallen en moesten echt hard werken om tot schot te komen! Verdedigend zaten we er aardig bij, alle kleine beetjes ruimte werden echter gebruikt en de schoten van IJsselvogels waren erg effectief! Na enkele minuten al 0 – 2. Phoenix moest echt even wennen. De tweede aanval en 2e verdediging hadden goed opgelet wat er de eerste minuten gebeurde en wisten mee te gaan spelen. Daar bleef het voorlopig bij want in de loop van de 1e helft kwam er een stand van 2 – 8 op de borden te staan! Een lelijke stand, voor ons aanleiding hard te blijven werken en langzaam in de wedstrijd te groeien. De aanval creëerde steeds meer ruimte (we kregen deze niet en moesten er echt hard voor werken) terwijl de verdediging goed op de kleine ruimte ging letten en weer beter ging onderscheppen!
  In de 2e helft wist Phoenix terug te komen tot 8 -10. Een aantal mooie doelpunten, maar helaas ook nog teveel gemiste kansen. We roken echter wel de kans om nog dichterbij te komen en bleven keihard ons best doen om de aansluiting te krijgen. IJsselvogels kwam helaas terug na hun mindere periode en wist in de slotfase weer te scoren via een aantal afstandsschoten.

  Phoenix B1 heeft met deze wedstrijd een goed debuut neergezet, uiteraard wordt er verder hard getraind en gewerkt om ook in de 1e klasse punten te gaan pakken. De manier waarop we van 2 – 8 naar 8 -10 kwamen geeft goede moed. Het team verwerkte het verlies met elkaar op een positieve manier! We hebben gelijk de 1e wedstrijd laten zien dat we niet weggespeeld worden in deze klasse en gaan verder groeien! Zaterdag weer nieuwe kansen bij de uitwedstrijd tegen KVS B1!