• De wedstrijd tegen Groen Geel stond gepland voor zaterdag 6 mei! In de vakantie! Onze hardwerkende spelers (en ouders) waren echter een beetje in vakantiesfeer, gelukkig was Groen Geel bereid de wedstrijd te verschuiven naar woensdagavond 19.00 uur! Klinkt goed, doen we! Blijven we een beetje in het ritme, elke week spelen. Dus ingedeelde reserves voor 6 mei afzeggen en compleet op reis!

  Ja, helemaal naar Wormer op woensdagavond. 17.15 vertrekken met een hele rij auto’s die de file wat groter maakt! Met veel publiek en ook weer reuze zin in een leuke wedstrijd op reis!

  De file viel mee en bleef eigenlijk beperkt tot Zoetermeer, het kostte wat moeite om de stad uit te komen en daarna gaat het soepel richting Wormer. Daar spelen we tegen een C3, hun C1 speelt hoofdklasse, de C2 1e klasse en dus de C3 2e klasse! Volgend jaar willen we tegen hun C2 en daarna ook nog tegen hun C1, ambities en dromen moet je koesteren! Maar dus eerst de C3!

  Aangekomen op het veld blijkt dat ze speciaal voor ons vroeger te zijn gekomen, de trainingen starten pas om 19.00 uur! Koffie is er dus nog niet beschikbaar, een paar ballen en de paal wel, inschieten dus maar terwijl het publiek op de ruime tribune plaats neemt. Ja, een heuse (overdekte) tribune!

  Ons spel is de eerste helft zoals het moet zijn, verzorgd korfbal. Goede passing, steeds een mooi baltempo en samen zoeken naar de kansen! Verdedigend zitten we er bovenop en geven we maar een paar kleine kansen weg. De kansen voor Groen Geel worden minder en minder door het steeds beter verdedigen en al in de aanval goed uit te verdedigen. De coach zuchtte even diep en riep das vier keer toen één van onze aanvallers weer eens de bal onderschepte bij het uitverdedigen. We maken 6 mooie doelpunten. Groen Geel heeft ook gewoon een prima team dat stevig verdedigd en ons echt laat werken voor de kansen en doelpunten! De eerste helft tonen we dat we echt de sterkere zijn en de bovenliggende partij, ondanks de goede inzet van Groen Geel staan we gewoon 0-6 in de pauze. Redelijk ontspannen de pauze in, we zijn er vlot uit hoe we de tweede helft in gaan en bespreken nog even kort de wissel! Beau is er in de laatste minuut al in gekomen voor Mika en deze gaat er de 2e helft weer in voor Rowin. Een andere heren combinatie dus dan de 1e helft!

  De tweede helft is dan niet wat we er van verwachten en wat we graag wilde. Onzorgvuldig spel, veel fouten en foutjes en vooral de foutjes herhalen. Dat kan niet tegen Groen Geel. Zij profiteren en pakken hun kansen om te scoren. We nemen even de tijd om wakker te worden en weer terug te komen in ons spel, dit duurt even, we blijven fouten herhalen, steeds een andere speler die de fout maakt en even niet oplet! Het 2e gedeelte van de 2e helft zijn we weer terug en pakken we de regie in het spel weer terug en gaan we verder met scoren. Verder dan 5 – 5 over de 2e helft komen we niet! In de 2e helft blesseert Stan zich bij een afvang actie, hij komt ongelukkig neer en kan niet verder. Gelukkig kan Rowin weer het veld in. Betekent wel weer een nieuwe heren combinatie in een vak!

  We spelen de wedstrijd daarna beheerst uit en de in de 1e helft opgebouwde voorsprong komt geen enkel moment in gevaar! Voor de C1 een belangrijk leerpunt om in elke heren combinatie te kunnen spelen, we spelen met 5 heren en wisselen dus regelmatig! Was vandaag een aardige oefening!
  Nu 3 wedstrijden gespeeld 6 punten! 1e plek! We zijn op de helft, in juni nog drie zaterdagen wedstrijden, eerst nog een keer richting Zaandam voor de kraker tegen KZ C2 en dan 2 maal thuis met hopelijk weer heel veel publiek en mooie wedstrijden!