• Vandaag starten we aan een nieuw hoofdstuk voor de C1, ons debuut in de wedstrijdsport. Het team, de spelers, coach en ouders hebben hier lang en hard aan gewerkt. We hebben overtuigend aangetoond dat we het kunnen en dat we er echt aan toe zijn! Na het debuut van de B1 die tegenstander Dunas in een spannende strijd wist te verslaan met 9-8 is de beurt aan ons! Een voor ons onbekende tegenstander dus even kijken wat dit team in de zaal heeft gedaan! We zien dan een team dat gemiddeld 10 keer scoorde per wedstrijd en onder andere tegen Meervogels C2 en poulegenoot Groen Geel C3 duidelijk won! Tegen poulegenoot Blauw Wit ging het wat stroever met twee duidelijk verloren wedstrijden!

  Verwachtingsvol starten we onze voorbereiding, het team is opvallend ontspannen en heeft er duidelijk veel zin in! De afstand en drukte op de weg maken dat de tegenstander uit Nieuw Vennep redelijk laat het veld opkomt. Gelukkig wel op tijd voor hun voorbereiding. De C1 is (bijna) volledig aanwezig en fit. Mika is deze week op vakantie, de reservebank wordt gevuld door Solange en Tyler uit de C3 die direct na hun eigen wedstrijd aansluiten bij de voorbereiding! Mooi detail in de voorbereiding is dat het team steeds weer groeit in zelfstandigheid en als team het inschieten oppakt en hier de eigen weg in zoekt!

  Direct na het in fluiten laat de aanval zien dat ze gretig zijn en beginnen direct aan creatieve aanvallen vanuit dynamisch korfballen. Maar zoals bekend is dit niet eenvoudig en loopt de eerste aanval echt mis, zonder schot verdwijnt de bal naar het andere vak, geen paniek, daar staan vier echt goede verdedigers die de aanvallers van KIOS goed achter de vodden aanzitten en gelijk laten zien dat er niets te halen valt in Zoetermeer! De coaches zitten ondertussen braaf in de dug out en zijn redelijk rustig voor hun doen! Dat hoort zo in de wedstrijdsport hebben we gehoord! Het publiek dat ruimschoots aanwezig is laat wel van zich horen met enthousiaste aanmoedigingen!

  Het spel van Phoenix groeit dan naar een aardig niveau en de doelpunten komen, van ver, van dichtbij, op allerlei manieren maar steeds vanuit hard werken door een heel vak! Het baltempo is bij vlagen heel goed en te snel voor KIOS terwijl er op ander momenten vanuit het overzicht rustig wordt rondgespeeld en er gezocht wordt naar de beste kans! In de 1e helft blijkt al dat we de sterkere ploeg zijn en bouwen we een voorsprong op. KIOS probeert het tij te keren met de 1e Time Out! Dit leidt niet tot een verstoring van ons ritme, ook na het hervatten van het spel blijven we de betere en gaan we rustig door met ons spel. Beide vakken doen het bijzonder goed bij het verdedigen en geven bijna geen kans weg! Dit geeft de aanval steeds ruim de tijd om eigen kansen te creëren en de doelpunten te maken.

  De rust was met een stand van 7-1 werkelijk een rust moment, tevreden spelers en coaches en een eensgezind standpunt, het gaat goed, nu ook een goede tweede helft neerzetten! Een aantal foutjes benoemd die we gaan vermijden in de 2e helft en dan gaan we de score verder uitbreiden. In de tweede helft wordt al snel duidelijk dat we inderdaad gewoon verder gaan. De aanval is steeds gretig en doelgericht bezig. De verdediging vormt een gesloten front, steeds het tempo eruit halen door de ballijnen vast te zetten, de diepe bal lukt niet echt door ons lengte overwicht en de snelheid waarmee we aansluiten! Meerdere keren werd een schot vakkundig geblokt! Balen voor de aanvaller maar wel heel leuk om te doen en te zien.!

  De coaches werden ondertussen wat makkelijker en bleven niet meer zitten, de KIOS coach liep steeds met de bal mee langs de kant, zijn we ook maar gaan doen, meer om van dichtbij van het spel te genieten dan om te coachen!

  De tweede helft hebben we zeer succesvol naar ons toegetrokken, KIOS kwam niet echt meer aan korfballen toe en moest toezien hoe wij uitliepen naar 19-2 !!

  We kunnen niet anders dan zeer tevreden te zijn over ons spel, het team is blijven korfballen en heeft ook deze tegenstander volledig vastgezet om steeds weer zelf aan te vallen op alle manieren die we oefenen op de training!

  Halverwege de tweede helft kwam bij een ruime voorsprong de suggestie om de reserves even mee te laten doen. Dit hebben we niet gedaan, de C1 heeft lang en hard gewerkt om wedstrijdsport te kunnen gaan spelen. Het team, alle spelers, deden het goed en verdiende het om deze 1e wedstrijd in de 2e klasse volledig uit te spelen als spelers en als team. De reserves worden uiteraard zeer gewaardeerd en krijgen ongetwijfeld nog wel een kans dit seizoen!

  Favoriet Blauw Wit kwam deze week niet in actie en concurrent Excelsior hield Groen Geel met 3 – 12 puntloos. KZ was op bezoek bij streekgenoot OKV en bleef met 8-4 ook puntloos! Op basis van punten en doelsaldo dus na het succesvolle debuut in de wedstrijdsport op de 1e plaats!