Het sprookje van de perfecte scheidsrechter

We begonnen echt heel goed. Afspraken, goed voorverdedigen  op de gevaarlijke heren van ZKV, werden zeer goed uitgevoerd waardoor er na 16 minuten 7-2 op het scorebord stond door goals van Steef, Bart en Mike (2) en Jill. Hierna is het eigenlijk een wedstrijd geworden waarbij er veel en tactisch gewisseld werd aan beide kanten waarbij, aan het eind van het verhaal, ZKV eerder door 8 wissels heen waren dan wij. En ja dat was een voordeel. Nogmaals verdedigend zat het goed in elkaar en onze meiden hebben in feite de basis gelegd voor de eindoverwinning. In de eerste helft was er werkelijk geen moment dat ZKV in de wedstrijd kwam. Simpelweg omdat wij via Tjalle en Bart (2x) en Mike heel relaxed uitliepen naar een 12-6 ruststand. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Niets was minder waar want ZKV had natuurlijk nog een Koen langs de kant en die werd natuurlijk gebracht door mijn collega. Hand over hand vocht ZKV zich terug naar 4 punten (13-9, 14-10 en 16-12). 3 minuten voor het eind stond Phoenix er vijf voor en was het overduidelijk dat ZKV er niet meer in geloofde. Tjalle’s 4e viel 3 minuten voor het einde en toen stond er 18-13 op het scorebord. Mijn vraag aan alle coaches in Nederland, wat gaat er gebeuren dan? Afgezien van het feit dat ZKV er niet echt meer voor ging met verdedigen, speelden wij naar de rebounder lange aanvallen maar wel 2 a 3 keer schieten per aanval. Niets aan de hand. Bij 18-15 en nog een minuut te gaan vragen zowel de coach van ZKV als ik om maar af te fluiten. Nee, de scheidsrechter (van ALO?) vond dat het allemaal spelbederf was en dat er maar een gele kaart getrokken moest worden. Wij winnen volkomen terecht die wedstrijd. De scheidsrechter fietst er een nieuwe regel bij: Bij spelbederf (er is geen code voor tijdrekken) gaat, wanneer een vak daar in mee gaat, de gele kaart automatisch naar de aanvoerder. Ik ben misschien een beetje te oud voor dit soort dingen maar de goede man, die eigenlijk een prima wedstrijd floot, heeft mijn avond verpest ondanks de winst. Volgende week Apollo ik heb er wel zin in!