• Op vrijdag 23 december is de KERSTDRIVE 2022 gespeeld. Na een lange afwezigheid was er eindelijk weer de klaverjasdrive, een activiteit van de Phoenix klaverjassers.  Een maal per twee weken wordt er in de kantine op vrijdagavond vanaf 20.00 gekaart door een groepje enthousiaste kaarters. Beginnende spelers en de meer ervaren spelers door elkaar heen en met elkaar kaarten voor het plezier. De punten worden uiteraard wel bijgehouden net als de stand.

  Iedereen is welkom op deze avonden, ook als je niet elke twee weken mee wil of kan spelen! Stuur rustig een mail naar klaverjas@svphoenix.nl of kom langs op een van de avonden. 13 januari is de eerste vrijdag dat we weer kaarten!

  De kerstdrive werd goed bezocht, 14 volle tafels!  Iets na 20.00 uur werd er na een korte uitleg van de huisregels en het opzoeken van de juiste tafel gestart met kaarten. Al snel werd de eerste pit gemeld en werd er geconcentreerd gekaart. We weten allemaal dat de kaarten bepalend zijn en daarna de volgorde van opgooien, meer dan 162 per spelletje worden het er echter niet. De roem is dan belangrijk en daar werd aardig op gejaagd!

  Ook op de vrijdagavonden is de roem het belangrijkste, de hoogste roem op een avond was dit jaar 1.040 met een totaal gemiddelde van 537 roem per avond.  Het record voor 1 ronde was 480 punten roem!  Gaan we dit evenaren of verbeteren deze avond!  De eerste pit met 100 roem al bij het 1e spelletje beloofd veel goeds!

  Terwijl de avond vordert staat er een nieuw talent op bij Phoenix, we kennen allemaal de inzet en de toewijding van Natascha achter de bar, vanavond heeft zij steun van onder andere haar jongste dochter, Nore. Zij komt persoonlijk alle deelnemers van hapjes voorzien die er niet alleen smakelijk uitzien maar ook zo smaken!  Zij wist het natuurlijk al maar wij nu ook, zij is hier goed in!  

  Al etend, drinkend en kaartend vloog de tijd zo om en werden alle puntenlijsten ingeleverd, tijdens het tellen was er natuurlijk de vertrouwde tombola met leuke prijzen en steeds weer de spanning, heb ik het juiste nummer, ga ik wat winnen!

  Dan de punten, allereerst werd de stand van de vrijdagavondcompetitie bekend gemaakt,  Nipt op  de derde plaats, met slechts 69 punten voorsprong op nummer vier werd Jaap. Hij moest de nummer 2, Wim met bijna 1.000 punten meer  voor laten gaan. Deze had op zijn beurt weer slechts 147 punten achterstand op de nummer 1 Piet Bruijn!  Gefeliciteerd, een terechte winnaar!

  Bij de kerstdrive werden er  de nodige records gevestigd, punten aantallen die we het hele jaar nog niet hebben gezien! Dat ervaring meetelt zien we in de stand, er is meestal wel een lid van de kaartclub onderdeel van de winnende koppels!

  Bij de roem scoorde Piet en Coby van Duivenbode het hoogste aantal in 1 ronde! 600 punten roem!  Wim en Horatio haalde het hoogste aantal van de avond, 1.010 punten, iets minder dan op de vrijdagavond competitie, daar is de hoogste 1.040, door..  juist Wim!  Het gemiddelde van de roem was deze avond met 676 ongekend hoog!

  Het aantal pitten viel mee, slechts 14 op 624 spelletjes is slechts 2%! Met weer Piet en Coby van Duivenbode op de 1e plek met 4 pitten.  Het nat gaan deden we beter 83 keer, bijna 8 %!

  Alle roem, pitten en nat gaan leiden natuurlijk samen met de punten tot een totaalstand!  Op de avond zelf is de hele lijst doorgenomen, van de lantarendragers tot aan de top 3!  Nu alleen de top 3.

  Met 7 koppels boven de 5.000 is er goed gekaart en mooi gebruik gemaakt van de roem! De koppels in de top 3 hebben allemaal hoog gescoord in de roem!

  Op de 3e plek met 5.087 punten, nipt boven de nummers 4,5,6 en 7 (allen boven de 5.000) Wim en Horatio.

  Op de 2e plek met 5.621 punten ruim boven de nummer 2 Inge Lamers en Jenny Bakker.

  Op de 1e plek met 5.824 punten weer ruim boven de nummer 2 en veel hoger dan de hoogste vrijdagavondscore  Hennie en Henny!  Alle winnaars gefeliciteerd!

  De winnaars namen de prijzen in ontvangst waarna elke deelnemer nog een heerlijk kerstbrood kreeg en de avond afgesloten werd met een dankwoord aan de organisatie, de uitstekende barbezetting en natuurlijk de deelnemers!

  Op vrijdag 13 januari 20.00 uur starten we weer met de vrijdagavondcompetitie. Iedereen die wil kaarten is dan van harte welkom, we kaarten 1 maal per twee weken in steeds wisselende koppels, alleen komen kan dus!  Mocht u mee willen doen of gewoon een keer willen kaarten kan dit uiteraard. Stuur een mail naar klaverjas@svphoenix.nl en we nemen contact met u op!