• Vandaag weer een uitwedstrijd, we mogen naar Krimpen aan den IJssel, als team alweer een nieuwe ervaring, een nieuwe tegenstander die we nog niet eerder hebben ontmoet. Het traditionele verzamelen geeft weer even de discussie, welke auto’s laten we achter en wie rijdt er met wie. Ook traditioneel een goed gevulde tribune met enthousiast publiek en de nodige filmpjes en foto’s die later rond gaan. Ook na de wedstrijd steeds weer even genieten en terug kijken! Daarmee verklap ik al dat de wedstrijd weer genieten was!

  In Krimpen zien we een prachtige accommodatie, het is even zoeken naar de deur en dan komen we een school in, ruime kleedkamers, een gezellige kantine, uitkijkend op het veld buiten en een trap op naar de zaal en nog een naar de tribune, alles ruim opgezet, schoon en goed verlicht, bonus daarbij, de kachel staat aan, het is aangenaam!

  Als voorbereiding wordt er altijd even gekeken op de website van de tegenstander, even verslagen lezen als die er zijn en de resultaten tot nu toe bekijken, die bieden geen garantie voor de toekomst maar wel een indicatie. We zagen nu een makkelijk scorende ploeg die het op het veld goed had gedaan en aardig was gestart in de zaal ( 16 maal gescoord tegen Veo, wij 13 keer). En de gezellig babbelende enthousiaste coach verklapte al dat dit team komend seizoen in de wedstrijdsport gaat spelen als Koag B1.

  We moeten dus weer aan de slag. De wedstrijd start en we mogen vrij snel de score openen, 0-1. Koag schrikt niet en gaat ook aan de slag, we zien dan een mooie strijd ontstaan, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3!! Het blijft gelijk opgaan en beide teams laten zien wat ze kunnen! Dat waren de eerste 5 minuten.
  Phoenix is nu warm en we gaan verder. 3 – 4 , 5,6,7,8,9!! We zien de aanval rustig opbouwen en de kansen zoeken via tempowisselingen en steeds het spel verleggen naar andere spelers. Koag kan aanvallend niet mee want hun ruimte is ernstig beperkt door de zeer sterke verdediging! In de pauze even een klacht, wij krijgen wel erg veel ballen tegen in de verdediging en zij niet. Nee klopt, wij verdedigen heel dicht op de tegenstander en elk vermeend contact is een vrije bal of strafworp! De vrije ballen en strafworpen leiden helaas voor Koag niet tot doelpunten! Zij verdedigen in een iets andere stijl, ze houden ons gewoon niet bij ! De tweede helft dus op letten, iets eerder voor verdedigen en geen contact maken!

  De tweede helft stappen we ontspannen het veld in, alert en vol inzet maar zonder spanning. We gaan gewoon door waar we waren gestopt en blijven in een mooie regelmaat scoren en sterk verdedigen. Als je tegenstander roept, “Hé konijn ga aan de kant, ik wil ook een bal” dan doe je toch iets goed! Onze doelpunten komen vanuit sterk samenspel en weer een aantal mooie acties na plots versnellen van het tempo.

  Twee minuten voor het einde staat het 4 – 18. De aanval krijgt een seintje, 20 en niet minder! Dan is ons schot plots weer even heel zuiver, de nummer 19 lag er al zeer snel in na een vlotte onderschepping en een hele lange bal vanuit de verdediging richting paal waar onze heer al stond te wachten, zijn verdediger stond nog bij de lijn, verbaasd te kijken naar zo een lange bal die zuiver in de handen kwam!

  De 20e wordt dan een uitdaging want de bal is weer bij Koag, we moeten hem afpakken, opbrengen en dan de aanval nog opbouwen. Doen we denkt de verdediging en al na twee balcontacten van Koag gaat de bal weer naar onze aanval! De daar zeer vaak scorende heren staan al klaar, om de dames te ondersteunen zodat er weer gescoord kan worden. De aanval loopt prachtig, de dames vallen aan alsof de wedstrijd net gestart is en we nog gelijk staan, dit geeft als nel een mooi loopbeweging, hoog baltempo en uiteraard het schot van Dominique! 4 – 20!!

  Een verdiende overwinning waarin we weer de sterkste zijn en dat dit keer goed laten terugkomen in de stand, een mooie wedstrijd met prima individuele en teamprestaties!

  Volgende week de thuiswedstrijd tegen Dunas C1. Een belangrijke wedstrijd voor ons. Een jaar geleden hebben wij ook een thuiswedstrijd gespeeld tegen dit team in de zaal tijdens het door Corona beïnvloede seizoen en hebben we nipt verloren! We werden door de verdere prestaties dat seizoen wel kampioen! Die wedstrijd was de laatste wedstrijd die dit team in de huidige samenstelling verloren heeft! Alle wedstrijden daarna, oefenwedstrijden, toernooien en competitie werden gewonnen of gelijk gespeeld!

  Spannend dus ! En belangrijk! we willen ook komende week weer laten zien wat we kunnen en waar we korfballend staan, we hebben hierbij weer de hulp van ons eigen legioen en hopen dat we vele anderen ook op de tribune mogen verwelkomen, wij doen dan weer ons best om een mooie wedstrijd te laten zien !!