• Vandaag uit tegen KVS B1. Een 2e jaar B team. De heenreis gaat zonder al te veel oponthoud, de A12 wordt in het belang van een hoger doel geblokkeerd en met vele anderen moeten we een andere route kiezen naar het veld! Dit gaat sneller dan verwacht dus ruim van te voren aanwezig en starten met de voorbereiding. De ploeg heeft vertrouwen in de wedstrijd. Afgelopen week was er nog de schrik van het niveau en tempo in deze 1e klasse. We speelde na de wen fase een best goede 2e helft en waren tevreden!.

    Vandaag gelijk aan de bak en weer met inzet hard werken. De tegenstander had soortgelijke ideeën en was ons vandaag gewoon de baas! Inzet was er wel maar het lukte niet echt om tot ons eigen spel te komen. Verdedigend lieten we de doorloopbal steeds maar weer toe en liepen we achter de feiten (en de tegenstander aan). Het anticiperen lukte niet waardoor we bij de paal achter de directe tegenstander eindigde! De spelers hadden dit allemaal zeker door maar waren niet bij machte het anders te doen! In de loop van de wedstrijd leerde we bij en steeds vaker lukte het om wel goed te verdedigen, echter, nog niet goed genoeg!
    Aanvallend werden we met onze eigen wapens bestreden, KVS verdedigde prima op de ballijn en onze aanval werd steeds verder naar buiten gedrongen. Dit lieten we de eerste periode gewoon gebeuren, later in de wedstrijd gingen we weer terug naar het normale spel en lukte het om het vak klein te maken, de schoten en kansen kwamen toen weer makkelijker! Al na de 1e helft was duidelijk dat we het niet gingen redden tegen dit team, zij zijn op het moment gewoon beter! Dan toch met inzet de 2e helft in om te leren omgaan met de druk van KVS en terug in het spel te komen! Gedurende de 2e helft kwam Phoenix weer beter voor de dag. Er werd weer aangevallen en de spelers kregen wat meer grip op de directe tegenstander!
    Helaas kwam toen het moment dat Fabiën verkeerd terechtkwam en met een wel heel pijnlijke enkel echt naar de kant moest. Zij werd de rest van de wedstrijd vervangen door Danielle die net ervoor gewisseld was voor Solange, onze trouw reserve en invalster. Met twee heel andere vakken dan we gewend zijn werd de wedstrijd uitgespeeld. Winst van het moment was dat de vakken in deze combinatie het niet slecht deden! Grote verlies vandaag was de blessure van Fabiën en het verlies met 15 – 7 van weer een goede tegenstander!

    Het team incasseerde het verlies met opgeheven hoofd, we zijn aan het leren en wennen in de 1e klasse, spelen met inzet en weten dat niet alles altijd vanzelf gaat. Uiteraard was er wel even de emotie bij het verlies. Volgende week rust voor het team en ondertussen hard trainen en op zoek naar een extra invalster. De blessure van Fabiën maakt dat zij enkele weken niet zal kunnen spelen. Daarnaast is Stan ook aangewezen op extra rust, ook dus op zoek naar een extra heer de komende week!
    30 september al vroeg in de ochtend de uitwedstrijd tegen TOP B2, wederom een wedstrijd tegen een goede tegenstander waarin we willen laten zien dat we al weer verder zijn in het leerproces!