Leiden in last?

In de wandelgangen hoor je van Trigon, Roda westzaan is een harde en fysieke ploeg. Ik hou mij hart vast wanneer wij daar tegen gaan spelen want aan de Cronesteynsingel in Leiden was er alles behalve sprake van een potje korfbal wat oogstrelend en leuk was om naar te kijken. Ik ben waarschijnlijk te oud om te accepteren dat er zoveel overtredingen zijn gemaakt aan beide kanten en dat het ook goed gevonden wordt door de scheidsrechter. Maar meer nog, dat er dus gewoon heel vaak niet voor gefloten word. Maar aan beide kanten werd dus geduelleerd en dat ging, in mijn optiek, vaak verder dan de bekende grens. Het hielp ook niet mee dat Trigon nog steeds op een 60×30 veld speelt. Na een kwartier was er niets aan de hand, wij stonden voor met 2-5 en hadden eigenlijk het beste van het spel. De verdediging van Trigon hinkte op twee gedachten. Strak in de 1:1 of de eerste bal erachter. Bij tijd en wijle namen we daardoor te snel het schot en verloren dus de bal na een schot. Iets wat Trigon dus wel goed deed was rebounds pakken in de aanval waardoor ze hand over hand terug kwamen in de wedstrijd, simpelweg omdat zij vaker een doelpoging hadden. Niet zo zeer doordat Trigon ons spel echt doorhad maar meer door het missen van opgelegde kansen en het maken van best veel unforced errors kwamen de Leidenaars terug in de wedstrijd. Sporting Trigon scoorde 4x op rij en kregen dus meer dan ze eigenlijk verdiende. Tjalle met een rake stip en Marlous zorgden er uiteindelijk voor dat we met minimale voorsprong de rust in gingen.
De tweede helft ontaarde in een epische strijd waarbij allebei de ploegen het initiatief wilde, maar niet kregen. Merit en Marlous incasseerden de enige dames goals van Phoenix maar Marlous compenseerde dat met 2 treffers dus het moest echt allemaal van de heren afkomen. Toen Bart en Tjalle na 11 minuten in de tweede helft 8-10 en 8-11 noteerde leek het pleit beslecht. Trigon gaf echter geen krimp en knokte zich iedere keer terug in de wedstrijd en hoewel Phoenix 1 drie minuten voor tijd voorstond met de oneven goal moesten we toch door het stof. Persoonlijk heb ik alleen maar genoten hoe onze dames de meiden van de tegenstander hebben geneutraliseerd. Maar wij misten echt teveel kansen waar de dames dan wel debet aan waren. Ik geloof dat niet veel ploegen punten halen in Leiden en ik hoop volgende keer op een meer ervaren scheidsrechter. Want puntje bij paaltje was het Trigon vandaag echt de ploeg die het meest heeft uitgedeeld waar ze niet voor bestraft werden.
Met een omweggetje en de hardtop naar beneden met Wendy nog snel naar het MV veld gereden om te zien dat de A1 na een 7-2 achterstand (met rust) de wedstrijd toch nog kantelde in hun voordeel (11-13). Met de winnende coach Fonzo terug naar huis gereden, op de fiets gesprongen naar Phoenix en daar tot 20.30 uur nog even lekker nagekaart over deze zaterdag. O ja, mondkapje in de auto, echt heel raar!

zaterdag 26 juni 2021
Phoenix A1 - DES A18 - 9