Maassluis uit

Onze derde oefenwedstrijd leidde naar het rustieke Maassluis. Vanwege een evenement (wat uiteindelijk geen doorgang had vanwege corona) op incourante tijden. Het 2e trapte af om 11.30 uur in de zeikregen (die niemand had zien aankomen). Phoenix 2 is in een gezonde strijd bezig om een team te vormen die het in de competitie beter gaat doen dan tot nu toe . Flinke nederlagen tegen Weidevogels en Velocitas ten spijt speelden de reserves ook tegen Maassluis geen slechte wedstrijd, maar ..!

Het is natuurlijk lastig om constant in een andere vak samenstelling te spelen. Er moeten immers nog een aantal spelers afvallen. A.s. dinsdag worden die knopen doorgehakt en zal er voor een aantal spelers een vervelende boodschap wachten. Hoe zeer ze ook deel uitmaken van deze selectie zal afvallen naar het derde vrijwel nooit definitief zijn. We zijn nu al met zijn allen een leuke groep die allemaal bloed fanatiek vechten voor een plekje in de selectie maar de selectie bestaat uit meer dan 18 spelers. Ook het derde hoort voor een groot deel bij de groep want we zullen iedereen hard nodig hebben in de reguliere competitie. We zagen Nienke vandaag en het gaat eigenlijk best lekker met die knie dus we gaan ervan uit dat ze misschien wel binnen 6 weken weer sportief van bil kan. Vandaag ging het tweede met 23-12 aan de kant maar ik verwijs nog maar eens naar bovenstaande. Ik heb een hoop spelers ineens veel beter zien spelen dan ik gewend was. Een indicatie voor gezonde concurrentie? Phoenix mag zich gelukkig prijzen dat we met de overgaande junioren weer eens kunnen spreken van onderlinge concurrentie.
Phoenix 1 doet het prima in de voorbereidingen zonder Marlous die bruin wordt in Croatie. Omdat zij pas 5 september terug is van vakantie zal de beslissing welke dame af valt pas worden genomen op 4 september wanneer de selectie uit speelt bij KZ Danaiden. Begrijp mij goed Marlous is een zekerheid in Phoenix 1 net als Denise en Danique. Die knoop is al doorgehakt vandaag. Lois en Merit zullen nog 2x het achterste van de tong moeten laten zien voor plek vier! Vandaag tegen Maassluis stonden beide dames bij elkaar met Steef en Bart in de eerste aanval. We waren eigenlijk de hele wedstrijd de betere ploeg maar we hadden op het eind moeite om de wedstrijd uit te spelen (17-20) voor met nog 4 minuten op de klok. We houden het maar op een flink leermoment want we presteerden het om ook de 3e oefenwedstrijd in winst om te zetten door een aantal plaats fouten in de aanval. Maassluis rondde iedere aanval af en sleepte er een gelijk spel uit. Aandacht op de training voor dit soort momenten. Dinsdag spelen we tegen de ploeg van oud trainer Dennis Looyestein. Voor de verandering eens thuis dus nodig ik iedereen graag uit om te komen kijken. Volgens mij al vanaf 18.30 wanneer ook de A1 tegen Dunas speelt! Nog wel steeds 1.5 mtr afstand houden. Dat moet kunnen!

zaterdag 18 juni 2022
ALO 1 - Phoenix 19 - 9