Mind games

Voor het vierde seizoen achter elkaar tegen Swift (A). Twee jaar met ALO en 1 jaar op het veld met Viko en nu dus met Phoenix. Geweldige omstandigheden natuurlijk en een druk bezet Phoenix terrein. Logisch natuurlijk, er stond een leuke wedstrijd op het programma. In de beginfase lag de nadruk vooral op het uitschakelen van de Swift schutters, voornamelijk de heren. Het gevolg was dat de goals duur waren. 8 minuten voor rust stond het dus ook maar 4-5 voor de Amsterdammers. Behalve stevige duels werd er ook veel gepraat tegen elkaar en lekker zuigen naar elkaar en naar de kant. Phoenix ging daar in die fase van de wedstrijd het beste mee om en zorgde via goals van Marlous, Merit, Mike, Danny en Stefan voor een 8-6 ruststand. Na de thee zorgde Mike en Bart voor een comfortabel voorsprong van 10-6, Marlous na 5 minuten nog 11-7 maar toen stokte onze productie. Ineens spelen met een aangeef en druk geven naar binnen in plaats van het schot zoeken van uit de 3:1 en kennelijk lieten het verdedigend ineens ook liggen want met 6 goals op rij draaide Swift de wedstrijd helemaal om. Bart bracht met 2 goals, na de score van Merits tweede en Tjalle de stand weer in het groen (15-14). Phoenix speelde slecht uit onder de druk van een zuiver schietende Jasper die in de ploeg was gekomen. De laatste 12 goals van Swift waren allemaal schoten dus mag je stellen dat we hebben verloren omdat zij beter schoten dan wij. Kan mij toch niet aan indruk onttrekken dat wij niet onder een bepaalde druk uit kunnen korfballen. Veel unforced errors(dom balverlies dus) en verkeerde keuzes zorgde ervoor dat Phoenix de wedstrijd volledig uit handen gaf in de laatste 5 minuten van de wedstrijd. Jammer maar helaas. Komende zaterdag komt koploper ZKV op bezoek. Een ploeg die heus te pakken is en een lekkere tegenstander om revanche te nemen op de zeperd van vandaag. Eindstand 16-19.