Nieuwsbrief 13 april 2020

Lieve mensen

Het nieuws en ontwikkelingen in het kader van Corona volgen elkaar snel op. Onlangs heeft de regering besloten dat de coronamaatregelen voor onder andere sportaccommodaties verlengd worden tot 28 april. In de week van 21 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Dat betekent dat de kantine in ieder geval gesloten blijft tot 28 april. Het verbod op evenementen blijft tot 01 juni van kracht.

Het korfbalseizoen is door de bond zowel in de zaal als op het veld afgelast. Er zullen daarom tot volgend seizoen geen officiële wedstrijden gespeeld worden. Uiteraard zullen er ook geen trainingen zijn, geen jeu-deboules en geen klaverjassen. Het zijn bizarre tijden, waar we elkaar meer nodig hebben dan ooit tevoren. Laten we dan ook vooral zorgen dat we naar

elkaar blijven omkijken, digitaal via social media, per telefoon of anderszins. Sport verbroedert ook, of misschien juist wel in tijden van nood. Kent u clubleden die hulp nodig hebben of die wel wat aandacht kunnen gebruiken? Laat het ons weten, zodat we hier ondersteuning op kunnen organiseren.

Zoals beloofd zijn we als bestuur achter de schermen bezig met de gevolgen van de tijdelijke sluiting van de kantine. De overheid en gemeenten hebben diverse regelingen waar ook Sportverenigingen gebruik van kunnen maken indien er sprake is van inkomstenderving. Uiteraard zullen we daar waar nodig een aanvraag of verzoek tot compensatie.

Samen met de kantine commissie wordt gekeken naar voorraden die over de datum dreigen te raken. Het idee is om deze voorraden tegen kostprijs aan te bieden aan de leden. Uiteraard zal dit gebeuren conform de maatregelen van het RIVM. Hou de website daarom scherp in de gaten. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Ongetwijfeld komen er in de loop van de tijd nog meer zaken op ons pad. We zullen ze stuk voor stuk het hoofd bieden. Samen zijn we sterk. Voor nu wens ik een ieder vooral veel gezondheid en kijk ik uit naar de tijd waarin we elkaar weer persoonlijk kunnen begroeten.

Namens het bestuur,

Jan Beunder