• Wanneer ben je als coach eigenlijk tevreden!! We staan op plaats 1, hebben een doelsaldo van + 86 na 9 wedstrijden en laten elke week weer zien dat we echt de sterkste zijn. We kunnen goed korfballen en ontwikkelen ons nog steeds. En toch de kleedkamer in na een wedstrijd, voor een praatje en wat kritische punten!

  Als team hebben we alles om echt trots op te zijn, 9 goede spelers die kunnen en durven te leren, een uitstekende mentaliteit en, niet onbelangrijk, allemaal leuke en gezellige mensen! We hebben echter geen tegenstand! Vandaag was VEO geen uitdaging, dit haalt niet het beste in ons naar boven. We speelde goed, duidelijk de betere partij en snel een voorsprong op bouwen zodat niemand meer iets anders kan denken of hopen! Dan sluipt toch weer het gemak erin en is de scherpte eraf. Dat maakte de wedstrijd niet minder leuk, we hebben genoten en lieten ook best zien dat we mooie acties kunnen maken. Af en toe even mopperen vanaf de kant houd iedereen een beetje wakker en doet de wedstrijd weer even op leven. Vooraf was op papier VEO een groeiend team, winst tegen ALO en tegen DUNAS, ze komen niet meer uit de middenmoot weg maar hebben een aardige inhaalslag gemaakt, in de wedstrijd bewonderingswaardig hoe coach en team bleven strijden en mee wilde korfballen tegen ons. Bij Phoenix zien we meer en meer de dames opstaan die ook vandaag allemaal weer echt sterker waren dan de directe tegenstander! Het samenspel gaat steeds vlotter en we vinden elkaar soms blindelings. Ook het vertrouwen neemt toe en daarmee de schoten. Deze worden steeds meer en beter afgevangen door heren die ontdekken dat in de paalzone ook goed gekorfbald kan worden. Vandaag Stan, sterk onder de paal met vele afgevangen ballen!

  We leren ook steeds beter terug te vallen op de basis van korfballen, rondspelen en geduldig naar een kans toe werken. Onze sterkste kant blijft toch het druk zetten in de aanval en direct naar de kans toe werken, korte aanvallen met veel schoten en kansen. De wisseling hierin en doorgaan als het even niet lukt gaat steeds beter en krijgt volop aandacht in trainingen en voorbereidingen! Verdedigend zagen we vandaag weer de ballijnen aardig afgesloten! VEO ging er in mee door een flink aantal keren de bal in hun aanval gewoon naar onze spelers te gooien, komt uiteraard door de goede opstelling en actieve houding van onze verdedigers maar toch wat twijfelachtig!

  Terug komend op de vraag aan het begin! JA, vandaag was ik tevreden! Met 15 – 3 gewoon weer +12. (totaal dus +98) Goed korfbal gezien, soms wat minder maar voldoende aanknoop punten voor weer verder leren. Prima individuele inzet en vandaag zelfs weer een doorloopbal gescoord! (niet ons sterkste punt) Volgende week tegen KOAG kan het kampioenschap worden behaald voor dit zaalseizoen. Belangrijkste opdracht voeten op de vloer houden en een goede wedstrijd spelen, aantrekkelijk voor het publiek en met leuke acties en doelpunten! Dit wordt dan nummer 4 uit een serie voor deze groep, vast vooruitblikkend naar zaterdag en terugkijkende naar het afgelopen jaar!

  2021 start seizoen, als C2 toernooi bij Excelsior gewonnen!
  2021 - 2022 als C2 veld najaar, veel geleerd en 2e plek
  2021 - 2022 als C2 zaal Kampioen
  2021 – 2022 als C2 veld voorjaar Kampioen
  2022 start seizoen als C1 toernooi bij Excelsior gewonnen!
  2022 – 2023 als C1 veld najaar Kampioen!
  2022 – 2023 als C1 SKF hoofdklasse toernooi gewonnen!

  Gaan we het doen! Vierde kampioenschap op rij!!!

  Het mooiste nieuws voor de echte tevredenheid werd na de wedstrijd duidelijk! We gaan de wedstrijd sport in!! Vanaf zaterdag 22 april komt de C1 uit in de 2e klasse wedstrijdsport. Iets waar we al heen lang op gehoopt hadden en waar we hard voor hebben gewerkt! Een groot compliment voor dit team dat vol bleef houden, sterker werd en nu verder mag gaan!

  Dus de agenda voor de komende weken zaterdag 25 maart. 13.00 uur kampioenswedstrijd tegen KOAG! Zaterdag 1 april afscheidswedstrijd van de breedtekorfbal voor deze groep!

  Wij hopen u zaterdag weer te zien op de tribune!!!