• Hemelvaartsdag! Traditioneel een dag voor het VEO toernooi waar Phoenix in alle leeftijdsklasse is vertegenwoordigd. Dit jaar niet door de C1 en B1! Op initiatief van de C1 is dit jaar gekozen voor het 30e Aardbeien Tornooi te Rijkevorsel België!

  We beginnen beetje te wennen aan de wat langere afstanden en schrikken niet meer van een uurtje rijden! De C1 is nog wel een beetje duizelig en vol adrenaline van ons teamuitje op zondag 14 mei! (Moederdag) Het team had de moeders een mooie rustige dag bezorgd door met een aantal vaders naar Walibi te gaan! Dus in alle vroegte nog even rusten in de auto!
  We gaan op reis zonder Rowin, hij speelde mee op een toernooi met de talententeams! De C1 vertrekt met 8 gemotiveerde spelers en reuze veel zin in een leuke dag!

  Rond 09.45 liepen we het mooie complex van Rijko op. Lang kunstgras, harde, zware ballen en heel veel Belgen! Het ruim aanwezige Nederlandse publiek zocht gelijk een mooie plek langs het veld, vlak bij de ingang van de kantine en de aardbeien truc! Na het 1e rondje koffie keken sommigen al met een schuin oog naar het Belgische publiek dat met een pint langs de kant stond! Aardbeien met een trappist! Goede combinatie bleek later op de dag! Gedurende de dag werd het weer steeds mooier, de zon kwam en ging niet meer weg en de temperatuur steeg. De tassen met regenkleding, warme truien en andere benodigdheden bleven dus dicht!

  Dankzij een mooie tornooi app en een vader die deze goed bijhield wisten we steeds waar we moesten zijn en hoe laat! Het speelschema was prima, C1 en B1 konden steeds bij elkaar kijken en speelde beide 5 leuke wedstrijden. Bij de 1e wedstrijd van de C1 liep onze dag aanvoerder een ongelukkige blessure op! ( na al enkele malen te hebben gescoord) Gevreesd werd voor een domper op de dag! Tess sprong gelijk op en viel verdienstelijk in terwijl een vader zich over de speler ontfermde en de EHBO bezocht! (dat is 1 van de vele mooie kanten van de C1, betrokken ouders die zorg dragen voor alle kinderen van het team)
  De EHBO kon en mocht helaas niet verder gaan dan echt 1e hulp. Maar toen was er Bob, trotste vader van een B1 speler, bevlogen coach van een C team, dag fotograaf maar vooral Fysiotherapeut! Hij nam de speler even apart, constateerde wat er was en kon dit redelijk vlot verbeteren!

  Dag gered en Jesley weer het veld in! Daar deed hij wat hij goed kan, niet al te lang kletsen maar scoren en lekker korfballen! De C1 wist de eerste wedstrijden te winnen en droomde al van een Belgische beker, tot daar Rijko u15 1 als tegenstander kwam. Een beter team dan verwacht en een iets te strak fluitende scheidsrechter die twee strafworpen weggaf waarna we in het valletje van protesteren trapte en even niet mee scoorde, 5-6 verlies dus! Een nieuwe ervaring! De wedstrijden daarna werden weer gewonnen! De dag werd zo toch weer wat spannender, redden we het, wat doet Rijko 1 verder! We amuseerde ons ondertussen prima, genoten van de zon, de aardbeien en het spel van de B1. Daar mochten een aantal nog even extra minuten maken omdat 5 wedstrijden iets teveel van het goede was voor de B1 en er wat spelers van het veld moesten worden gedragen!

  Na alle wedstrijden wordt er door spelers wat rondgevraagd en gekeken naar de uitslagen van andere wedstrijden! Blijkt de C1 toch bovenaan te staan met 4 gewonnen wedstrijden! Jesley mocht dus naar voren voor de beker! Daarna op naar de Mac, die kende we nog van zondag en is altijd lekker! Uit veiligheid maar de Mac in Oosterheem genomen, die kennen we allemaal!