• Na een weekje rust vandaag de uitwedstrijd tegen TOP B2, gelukkig niet hun sterkste team maar wel gewoon een heel goed team! Na onze mindere wedstrijd tegen KVS zijn we super gemotiveerd om vandaag een goede wedstrijd te laten zien aan het meegereisde publiek! De trainingen worden wat intensiever en er is veel aandacht voor het omgaan met de druk. We willen vandaag gewoon onze eigen spelstijl hanteren en niet meegaan in het tempo en de speelstijl van TOP!
  We starten met vele goede bedoelingen en werken gelijk hard, we kunnen echter niet voorkomen dat we toch een beetje meegaan en te snel spelen zonder zorgvuldig te zijn! De druk van TOP is er en ze verdedigen heel dicht op de persoon! Hun aanval is daarbij erg effectief met goede schoten. Slim lopen en tempo wisselen hadden we ons voorgenomen! Dat komt er niet helemaal uit door de druk van de tegenstander, we zijn niet steeds de grootste en sterkste in het veld en moeten daar echt nog aan wennen, ook in de derde wedstrijd! Al vrij snel nemen we de time out om toch maar weer even de boodschap te herhalen, eigen spel en zorgvuldig spelen.
  Dan komt de fase dat de Phoenix B1 spelers laat zien wat ze kunnen, we starten met scoren en spelen de 1e helft verder erg goed, we naderen TOP tot 4-4 en komen dan zelfs voor met 4-5. TOP heeft het betere veldspel maar kan dan even niet omgaan met de inzet van Phoenix. De spelers maken gebruik van de ruimte die TOP langzaam prijsgeeft door ons goede spel en weten via snelle wisselingen en het verleggen van de aanval steeds vrij te komen! We kunnen de voorsprong helaas niet volhouden, TOP dringt weer verder aan en weet de 5-5 te scoren voor de rust.
  In de kleedkamer zien we een tevreden team dat gemotiveerd is om nu door te zetten en alle aanwijzingen en aanmoedigingen ter harte neemt!
  De 2e helft starten we echter niet zoals we de 1e gestopt zijn, we geven vele kansjes weg onder de korf en corrigeren te laat. Gevolg een serie strafworpen voor TOP die er meestal ingaan! De pauze lijkt onze concentratie te hebben weggenomen. Toch weer de time out om de spelers kort weer te “resetten” met goed bedoelde (positieve) kritiek!
  Ook nu weer komt Phoenix beter in het spel en gaan we weer strijden voor de aansluiting, deze lijkt er heel even te komen maar dan gaat ook TOP in de versnelling en scoren zij enkele doelpunten achter elkaar, goede schutters die van de kleinste ruimte gebruik maken beslissen dan de wedstrijd, waar Phoenix heel hard werkt om met elkaar een kans te creëren en te scoren weet TOP gebruik te maken van momenten, ze letten goed op wie er even vrij gelaten wordt en spelen daar dan op!
  Na het laatste fluitsignaal van de scheids is het 13 – 10. Een stand die laat zien dat TOP de betere was vandaag maar een hele lastige dobber had aan het goed spelende Phoenix. We hebben ons doel voor vandaag gehaald, 10 doelpunten scoren en met inzet het TOP heel lastig maken!
  Phoenix B1 als debutant in de 1e klasse is een lerend team dat met veel inzet nu de stap maakt naar strijd voeren en hard werken met elkaar. We leren en worden met vallen en opstaan toch weer steeds beter!
  We speelde vandaag met aanmoedigingen van Fabiën die gelukkig weer zonder krukken loopt en goede hoop heeft op snel herstel!
  Volgende week de belangrijke wedstrijd tegen Excelsior B1, we kunnen dan alle aanmoedigingen weer goed gebruiken!