• Velocitas C1  - Phoenix C1     

  Vandaag gaat de oefencampagne verder. Om 10.00 uur oefenen tegen Velocitas, een goed presterend breedte korfbalteam. Op het veld 6 duidelijk gewonnen wedstrijden en vandaag in de zaal tegenstander van Phoenix C1. Na deze wedstrijd gelijk door naar de Oostpoort voor een korte (Jumbo)lunch en dan de wedstrijd tegen de B2, groter, ouder en sterker. 

  Om 09.25 komen we aan bij sportcentrum de Does, een donkere hal en weinig beweging!  Tijdens de koffie voor publiek en trainer gaat het licht aan en verdwijnen de spelers de zaal in, paal opzoeken neerzetten en inschieten. Toch een mooi moment als je spelers een stukje volwassener worden en een stukje zelfstandiger. Het loslaten is begonnen.

  De tegenstanders druppelen dan ook binnen en wachten even op hun coach die de sleutel van het ballenhok heeft, zij kijken naar de schietende en rondrennende spelers en vermoeden al dat het een zware ochtend gaat worden.  Om 09.55 begint de wedstijd, we gaan vast tijd inlopen die ergens in de loop van de dag wel weer verloren wordt! Ook in de Does een druk programma vandaag! 

  In de wedstrijd is het vrij snel duidelijk, we zijn sterker, we gaan nu oefenen op een aantal zaken, dit levert nu en dan wat zeer indringende instructies op voor individuele spelers of zelfs een heel vak. Opdrachten uitvoeren in het belang van je vak en team is niet eenvoudig, soms moet je een andere rol spelen dan je gewend bent!  Dit doen de spelers na enig aandringen goed. Nu gaan we verder werken aan het inzicht om dit ook als vak te kunnen!

  In de wedstrijd weer een doelpunt van onze invalster Solange, zij begint een vaste kracht te worden en draagt steeds haar steentje bij in de wedstrijd! Zij verving vandaag Fabien die vorige week geblesseerd uitviel terwijl zij vorige week Dominique verving die vandaag weer bijna helemaal meedeed. Dominique  kreeg nog wel wat extra rust en werd verdienstelijk vervangen door Maggy, een speelster die we vanmiddag ook nog zullen tegenkomen als tegenstandster. Niet slim om je zo in de keuken te laten kijken (oude Nederlands spreekwoord jongelui, vraag maar even na thuis) maar wel fijn dat ze er was!

  Na ruim 20 doelpunten gingen we weer huiswaarts of direct naar de Oostpoort voor de volgende wedstrijd, eerst maar langs de Jumbo voor wat broodjes, niet iedere vereniging heeft een Natascha in de kantine!  en dan de zaal in voor een middag plezier en leuk spelen. Sommigen waren bijna te laat in de zaal, door een file werd er gezegd, maar wij weten dat Sinterklaas in het stadshart was dus….!

  Spelen tegen een ander team van Phoenix heeft altijd wat extra’s, we kennen elkaar en willen niet voor elkaar onder doen!  Er ontstond een spannend  “gevecht” waarin ook wat persoonlijke rivaliteit zichtbaar was en strijd  werd geleverd in interessante 1 op 1 duels. Een invaller vanuit de B1 voor de B2 kreeg (voor hem) onverwacht veel tegengas van Mika, de heren deden niet voor elkaar onder en streden een sportieve strijd die ook voor het publiek interessant werd door de grote inzet en het duidelijke spelplezier! En natuurlijk ook een paar mooie doelpunten. Door de afwezigheid van Fabien in deze wedstrijd moesten we een heer als dame inzetten, Rowin bood zich aan en wurmde zich in een iets te klein hesje. Dit bood later in de wedstrijd onverwacht een spannend familie duel op toen zijn directe tegenstandster werd gewisseld voor nog een B1 speelster!  Altijd leuk dit soort duels die daarna leiden tot mooie gesprekken aan tafel bij de maaltijd in de avond. Daar hoeven we hier dus niet over uit te weiden!

  In de 2e helft ook nog een debuut bij de C1 voor Olivier uit de D1, niet de langste speler maar wel een met inzet en lef. Een prima invalbeurt die vast tot meer gaat leiden in de toekomst!   

  Aan het einde van de wedstrijd stonden er maar 9 doelpunten op het scorebord, veel te weinig natuurlijk want die moesten we nog delen ook. De B2 nam er 4 mee en liet de rest aan ons, de C2 had zich direct teruggetrokken in de kleedkamer om onder het genot van een oliebol  de oefencampagne af te sluiten. Drie goede wedstrijden gespeeld, veel aanknopingspunten voor de zaaltrainingen en een duidelijk groeiend team!  Wij kijken uit naar een mooi zaalseizoen en gaan dan de positie en titel van beste C ** team van Nederland in de breedtesport verdedigen en zo mogelijk versterken!

  **  bron KNKV, zaalindeling

  Team

  Poule

  leeftijd

  punten

  plaats

  Phoenix C1

  C-040

  13,6

  115

  Zoetermeer

  Sparta (N) C1

  C-022

  13,4

  114

  Nijkerk Gld

  SIOS/Jumbo Wolvega C1

  C-006

  13,4

  108

  Wolvega

  Oranje Wit (D) C2

  C-051

  12,8

  108

  Dordrecht

  ALO C1,

  C-040

  13,3

  107

  ‘s-Gravenhage

  HKC (He) C1

  C-015

  13,5

  106

  Hengelo OV