• 14-01-2023 VEO C1 – Phoenix C1 2-13

  Phoenix C1 gaat weer verder met de competitie, na het succesvolle toernooi op hoofdklasse niveau moet de ploeg vandaag gewoon weer presteren in de competitie en de verworven status tonen in het veld! Er is afgelopen week al weer scherp getraind om de focus en concentratie vast te houden, bij elke tegenstander moet je scherp zijn en steeds weer het beste tonen dat je hebt! Bij het verzamelen is het altijd spannend, wie gaat er rijden en wie rijdt er mee, we hebben een geweldig publiek dat er altijd bij wil zijn en soms zelfs met volle auto’s extra publiek naar de verzamelplek komt! Bij VEO werden er dus extra tribunes uitgeschoven voor al dat publiek, kan natuurlijk ook te maken hebben met de senioren die later optraden!

  Vandaag dus VEO uit, op het veld zat het wat tegen voor VEO en kregen ze veel doelpunten tegen, er is hard op getraind om het in de zaal anders te doen! Bij de wedstrijd ALO thuis hebben ze dit al laten zien, een 5-1 winst!! Deze werd voor hen helaas niet beloond door een verkeerde wissel. Een relatief korte periode werd er gespeeld met een dame die iets te oud was, waardoor de gemiddelde leeftijd te hoog werd, de wissel netjes ingevuld in sportlink en de wedstrijd staat op gestaakt! VEO kan dus wel wat weten wij na onze 6-6 tegen ALO!

  Bij de start werden er nog wat oorbellen geconstateerd die vergeten waren! Uit bescherming moesten deze echt uit, leuk detail, de scheids had ook mooie oorbellen in die verstopt zaten onder haar lange haar! Zij loopt echter geen risico want zij doet niet mee aan de strijd! Toch!

  De wedstrijd werd geconcentreerd begonnen en al snel bleek er een duidelijk klasse verschil te zijn. Phoenix is te sterk voor deze tegenstander, een duidelijk lengte verschil maakte het nog extra moeilijk voor een aantal dames die bij VEO als heer speelde! De dame (heer) van Beau had hier nogal last van en kreeg weinig ballen! Die ene bal die zij wel kreeg met wat ruimte schoot zij er echter gewoon in! 1 bal, 1 schot, 1 doelpunt! Phoenix had toen al voldoende punten gescoord om hier niet van te schrikken, Beau schoot er bijna gelijk daarna gewoon ook weer 1 in. Ondertussen ook wat boosheid bij een van onze dames (die van de oorbellen) die de bal wilde pakken maar de scheids op haar weg vond, onze dame was netjes en remde, viel ook nog en was de bal kwijt!

  Met 1-7 als pauzestand viel er dus genoeg te praten in de pauze. Belangrijk aandachtspunt, blijf korfballen, geen gemakzucht in het spel!

  De tweede helft werd gestart terwijl er aan de kant druk gedweild en gesopt werd, er kwam nogal wat water naar beneden in het materiaal hok dat tegen gehouden moest worden. Een speler vroeg even waar dat allemaal vandaan kwam, nou van buiten, er zaten wat gaatjes in het dak! Gelukkig hebben we hier in het veld niets van gemerkt!

  In de tweede helft speelde Phoenix steeds wat ongeduldig, we bleven maar versnellen en vergaten dan op elkaar te letten en de beste kans te zoeken. Nog wel een mooi aantal doelpunten en eigenlijk weinig tegenstand van VEO, ze deden duidelijk hun best en bleven ook echt korfballen, dit was echter niet voldoende! Mentaal een sterke ploeg die onder elkaar vrolijk bleef maar soms wat gefrustreerd handelde naar de spelers van Phoenix die ook gewoon door bleven korfballen!

  Ook de tweede helft weer even onbegrip en wat boosheid bij een van onze dames (een andere nu) Zij werd regelmatig even geduwd door haar tegenstander die geen ander antwoord had op

  haar beweeglijkheid en slimme looplijnen. Bij een van de acties stapte onze dame opzij, de duw was mis en de dame viel. Wat doe je dan met de bal in je hand en de korf vrij voor je! WACHTEN,

  klonk het van de kant door de coach en vanuit het veld door andere spelers! Geen schot dus!

  Ook dat is Phoenix C1! We scoren graag maar niet als de directe tegenstander onderuit gaat! We wachten dan gewoon even! Dit is heel even balen voor de betreffende speelster die een doelpunt wil maken, dit wordt daarna vaak beloond door applaus en respect van de tegenstanders, (en van het eigen team en publiek) ook prettig!

  Na de wedstrijd constateerde we dat we echt aardig hebben gespeeld maar de 2e helft wat ongeduldig waren! Blijft toch gewoon een goede, duidelijk gewonnen wedstrijd die geen moment spannend werd! Moeten we ook leren om daar gewoon blij mee te zijn!

  Maandag gaan Rowin en Fabien vanuit de C1 meedoen met de selectie training in Den Haag van het talentenprogramma van de KNKV en gaan zij hun best doen om geselecteerd te worden voor het U15 team! Heel veel succes bij deze training en uiteraard heel veel plezier!