• Na een maand rust vandaag de wedstrijd tegen Vitesse en Phoenix.. Ja ook tegen Phoenix! Als team zijn we toe aan sterkere tegenstanders, we winnen graag maar ervaren ook graag wat meer tegenstand, met het risico dat je nu en dan verliest! Zeker! Na een jaar zonder verlies ontstaat er toch wat nonchalance op trainingen en in wedstrijden. Dit willen we niet maar het gebeurt! Door het stellen van nieuwe doelen veren we weer even op, we kijken al vooruit en denken aan volgend jaar, worden we B1?? Gaan we wedstrijd sport spelen!?, blijven we samen, dat willen we zoooo graag! We willen echt elke wedstrijd weer laten zien dat we er aan toe zijn! We scoren mooie goals, zetten tegenstanders helemaal vast en ja soms verliezen we de scherpte en laten we het even lopen! Als je na 5 minuten gewoon 0 – 4 voorstaat en de tegenstander nog geen schot heeft gelost maakt het niet zo gek veel uit of je superscherp bent of niet!

    Vandaag wel weer een mooie wedstrijd, helaas is Beau geblesseerd en moest hij toekijken hoe de anderen het gingen doen! Mika komt terug van twee weken ziek zijn en is nog wat snel moe, reserve Gijs uit de C2 aast dus op een kans om lekker mee te doen! De ploeg in het veld deed het leuk! Vitesse had een aantal van onze spelers goed in de gaten en deze werden strak verdedigd, dat deden ze prima. De goals kwamen echter toch omdat we twee aanvalsvakken hebben met elk vier goede schutters, we kunnen allemaal scoren, verdedig er 1 goed en de anderen gaan hun gang! Verdedigend zaten we er , zeker in de beginfase bovenop, dit zorgde voor veel plaats fouten bij Vitesse en dus weer de bal in onze aanval. Daar werd in de loop van de wedstrijd duidelijk dat je soms je eigen tegenstander kunt zijn, de een wat meer dan de ander! Dingen gaan dan niet lekker en het ritme verdwijnt een beetje! En dan gaat het helemaal niet meer! Dit heeft de wedstrijd geen moment in gevaar gebracht, de doelpunten kwamen en de voorsprong werd langzaam groter! In het veld was er soms wat onbegrip over beslissingen van de scheidsrechter, helaas of gelukkig heeft deze altijd het laatste woord! Je doet er dus weinig aan! Accepteren en letten op je eigen spel!

    In de wedstrijd zagen we dat de dames gewoon hun spel speelde en dit keer de meerderheid van de doelpunten verzorgde, zij waren alle vier duidelijk beter dan hun tegenstandster en lieten dat in het spel ook zien! Dit toonde weer dat we een hele goede ploeg hebben waar alle spelers mee kunnen komen en ook allemaal hun rol pakken! Er zijn uiteraard genoeg leerpunten, dingen die gewoon beter kunnen en moeten, maar daar hebben we trainingen voor!

    De eerder genoemde Gijs kreeg inderdaad de kans toen Mika even wat rust moest nemen na al zijn intensieve acties in het veld! Even wennen aan het tempo en de wat andere manier van verdedigen en Gijs doet mee in het team, een paar keer goede onderscheppingen bij het (uit) verdedigen en ook hij draagt bij aan de leuke wedstrijd! Prima invalbeurt!

    Na deze wedstrijd nog drie te gaan, volgende week tegen VEO, een team dat onderin meedoet maar de laatste weken aardig wat punten binnen haalt door winst bij ALO en deze keer winst tegen DUNAS. Erg goed voor ons, we staan nu 1 punt voor op Dunas met een wedstrijd minder. We zullen komende week goed tevoorschijn moeten komen om ook tegen een steeds sterker VEO te tonen dat we echt de kampioenskandidaat zijn en we willen werken aan ons doelsaldo, nu 122 gescoord en 36 tegen, een redelijk positief saldo van +86.

    We zien u weer graag op de tribune bij de thuiswedstrijd tegen VEO!