Volgend jaar wordt alles beter!

Een kleine twee maanden geleden eindigde voor de selectie de competitie met een natte uitwedstrijd (Apollo) in Heerhugowaard. Een week later werden de wedstrijden uit in Den Haag (ALO) afgelast vanwege de nieuwe corona maatregelen. Vanaf dat moment werd het ploeteren. Wel trainen, maar met maximaal 4. Niet trainen omdat je maar met 2 personen tegelijkertijd indoor bezig mocht. Inmiddels zijn een hoop trainingsuren teruggegeven aan de gemeente en heeft met name de jeugd het best goed volgehouden omdat zij, binnen de regels, wel met een heel team mochten trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen. Ook het begrip live streaming kreeg in de afgelopen maanden een enorme boost (zie elders op deze website) en getuigen van de alom aanwezige vindingrijkheid van alle Phoenixers om binnen de corona kaders nog iets van een sportief verenigingsleven te waarborgen.
Marlous en Denise hebben op 19 december j.l. een sinterkerst avond georganiseerd voor de selectie. De corona regels waren dermate zwaar dat dit in een collectieve zoom meeting plaatsvond. Het enige sociale contact wat ik met de selectie heb gehad sinds de laatste veldwedstrijd. Was erg leuk dames!
Hoe nu verder? Volgens de routekaart van het KNKV kunnen we nog een halve zaalcompetitie spelen wanneer per 9 februari alles weer is geoorloofd (zonder publiek uiteraard). Maar Kees R. schijnt al een bericht gestuurd te hebben naar de clubs dat, m.u.v. de league, de hele zaalcompetitie op de schop gaat. Het schijnt een administratieve nachtmerrie te zijn/worden om dit nog van de grond te krijgen. Persoonlijk vind ik dat wel een goede move. Maar iedereen mag daar natuurlijk het zijne/hare van vinden. Nu zijn we op weg naar wellicht een van saaiste, (ik hoop) rustigste, stilste en minst sociale oud- en nieuw in ons collectieve geheugen. Hoop dat iedereen toch een gezellige avond tegemoet gaat en dat niemand helemaal alleen zit. Net als iedereen mis ik alles wat teamsport (en korfbal in het bijzonder) zo leuk maakt, samen trainen en wedstrijden (bij voorkeur) winnen, de losse gesprekken en de evaluaties, de groepshug, het knuffelgedrag en natuurlijk de derde helft zowel binnen als buiten. Vanaf 1 januari kan het daarom alleen maar bergopwaarts gaan en daarom wens ik alle Phoenixers in alle opzichten een veel beter 2021 en spreek ik de hoop uit dat het vaccinatieprogramma een succes wordt zodat we heel snel terug kunnen naar het leven zoals we het gewend waren en corona geen bijvoeglijk naamwoord meer is en uitdrukkingen als “het nieuwe normaal en “anderhalve meter samenleving” gauw in de vergetelheid raken. Hopelijk tot heel snel!!

zaterdag 26 juni 2021
Phoenix A1 - DES A18 - 9