We zijn er weer (bijna). De C2 compleet!

Korfbal is en blijft een mooie teamsport, aan het begin van het seizoen start je met een groep spelers en wordt je door veel samen  te trainen en spelen in de loop van het seizoen een team.  Niet altijd een vriendenteam maar wel een groep goed samenwerkende spelers met respect naar elkaar en oog voor de sterke en minder sterke punten!  De laatste seizoenen is dit proces wat minder goed uit de verf gekomen door de bekende omstandigheden. Ook het lopende seizoen is hierdoor stevig beïnvloed. De C2 heeft eind november voor het laatst compleet gespeeld en getraind, hierna ontstond er helaas de situatie dat er steeds afwezigen waren bij trainingen en wedstrijden en er zelfs weer even helemaal niet getraind werd!  Elke week waren er zieken en/of geblesseerden!

De C2 kon in deze periode wel alle geplande wedstrijden spelen,  enthousiaste invallers maakte dit mogelijk, vooraf aangewezen of in de loop van de week gevraagd waren er altijd spelers van andere teams die ons ondersteunde!

Ook dat is teamvorming, elkaar helpen en soms de hele zaterdag in je korfbalkleren rondlopen!

Hoe leuk en inspirerend dat ook was, we miste de afwezige spelers toch wel een beetje!. En toen was het afgelopen zaterdag plots zover, om 13.00 liepen we het veld in met 8 eigen spelers, voor het eerst sinds 5 maanden, nog wel 2 spelers uit andere teams als reserve door een hardnekkige blessure bij 1 van onze spelers. Maar in het veld waren we weer samen.  En dat merkten we!. In de eerste helft oogstrelend spel met prachtige aanvallen over vaak vier spelers. Verdedigend een plaag voor de tegenstander en vaak applaus vanaf de kant, zowel aan de publiekskant als de coach kant!  De tweede helft begonnen we wat nonchalant, we dachten er al te zijn en lieten het vooral verdedigend wat lopen. Fout dus! De voorsprong was geslonken tot 1 punt toen we ons realiseerde dat we iets moesten doen. Het team corrigeerde zichzelf en begon weer te korfballen zoals het de eerste helft deed. De spelers lieten zien dat ze echt een team zijn en deden dit samen! Elkaar coachend en stimulerend.  Aan het einde van de tweede helft weer een duidelijke voorsprong en blijdschap bij de spelers voor deze mooie teamprestatie!  Met dank aan het publiek en de goed fluitende scheidsrechter! De overwinning werd gevierd met wat rondvliegend water en veel blije gezichten!

zaterdag 18 juni 2022
ALO 1 - Phoenix 19 - 9